Savjet građanima povodom blagdana Velike Gospe

Slika PU_VS/Svasta/velika gospa.jpg

Hodočasnici, vodite računa o kretanju kolnikom prilikom posjete Marijanskih svetišta, kako biste sretno stigli na svoja odredišta.

 Foto: ilustracija

Dana 15. kolovoza slavi se Velika Gospa, dan svetkovine uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Marija ima osobito mjesto u srcu hrvatskoga puka i vjernika. Na ovu svetkovinu, mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna Marijina svetišta. Već uoči Velike Gospe ljudi kreću na hodočašća u Gospina svetišta, pa tako tradicionalno, svake godine po nekoliko tisuća vjernika naše županije  pješke  hodočasti u svetište Gospe Ilačke, koje jejedno od četiri najveća slavonska marijanska svetišta. Blagdan Velike Gospe svečano se proslavlja i u ostalim mjestima naše županije, npr. u Starim Jankovcima, Prkovcima, Cerni, te u svetištu Gospe Šumanovačke kod Drenovaca.

Vodeći računa, na prvom mjestu o sigurnost svih hodočasnika, a posebice pješaka i biciklista, Postaja prometne policije Vinkovci uoči Velike Gospe dakle 14./15. kolovoza u večernjim satima, planira provedbu preventivnih aktivnosti s ciljem zaštite pješaka i biciklista u prometu te će se tom prilikom od strane policijskih službenika hodočasnicima dijeliti reflektirajući prsluci.

Navedene aktivnosti policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci, provodit će na dionici državne ceste od Vinkovaca do mjesta Ilača, te na dionici županijske ceste od mjesta Retkovci do mjesta Prkovci. 

Pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe budu krajnje oprezni te da poštuju prometna pravila i propise.

Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, preporučujemo da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika a pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučujemo nošenje svjetlije odjeće i obuće, a svakako trebaju na sebi imati reflektirajući prsluk, a poželjne su i baterijske svjetiljke, kako bi bili uočljiviji na prometnici.

Svim hodočasnicima želimo da sretno stignu na svoja odredišta.



Stranica