Dva slučaja nezakonitog prelaska državne granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz državne granice/granični_policajac_s_termovizijom (Custom).jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno ukupno 6-ero stranih državljanina.

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno ukupno 6-ero stranih državljanina i to kako slijedi:                                                                           

  • Jučer,  31. srpnja u 13 sati, na željezničkom kolodvoru u Ilači, zatečena su i uhićena dvojica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju. 
  • Jučer,  31. srpnja u 14.45 sati, u Vinkovcima u naselju Mala Bosna,  zatečena su i uhićena četvorica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica