Dva kaznena djela Zlouporabe opojnih droga

Slika PU_VS/Droga/droga_ u_ epruveti.jpg

U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirane su dvije kažnjive radnje iz domene kriminaliteta droga.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirane su dvije kažnjive radnje iz domene kriminaliteta droga i to:

  • Jučer, 28. srpnja u 11.30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom autobusa austrijskih registarskih oznaka, kod 48-godišnje hrvatske državljanke, u osobnim stvarima pronašli su 90 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnica nije imala liječničku dokumentaciju.48-godišnja hrvatska državljanka kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima radi počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga.
  • Jučer, 28. srpnja u 22 sata u Vukovaru, tijekom legitimiranja 20-godišnje Vukovarke, pokušala je odbaciti jednu ručno pravljenu cigaretu, tzv. „joint“ , a potom je policijskim službenicima izručila još jedan PVC paketić sa zelenom biljnom materijom izgleda karakterističnog za drogu tipa marihuane te četiri tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnica nije imala liječničku dokumentaciju.


Stranica