Tovarnik: 10-ero stranaca u nezakonitom prelasku državne granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz državne granice/snimka_krijumčarenja.jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno ukupno 10-ero stranih državljanina.

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice, u kojima je zatečeno ukupno 10-ero stranih državljanina i to kako slijedi:                                                    

  • Jučer,  28. srpnja u 9.10 sati, na županijskoj cesti Tovarnik – Sotin, zatečena su i uhićena trojica državljana Pakistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju. 
  • Danas,  29. srpnja u 1.50 sati, na državnoj cesti Tovarnik – Ilača, zatečeno je i uhićeno sedmero državljana Afganistana, od kojih je troje djece. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je protiv četvero stranaca doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je protiv svih pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica