Ilok: Otkriven počinitelj ubojstva iz 1997. godine

Slika PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/automatska puska.jpg

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije ove PU, utvrdili počinitelja kaznenog djela ubojstva počinjenog 14. siječnja 1997. godine u Iloku, u vrijeme kada je Ilok bio pod nadležnošću prijelaznih policijskih snaga UNTAES-a.

 Foto: ilustracija

Ovaj tjedan, policijski službenici Odjela kriminalističke policije ove PU, dovršili su kriminalističko istraživanje, poduzeto povodom kaznenog djela Ubojstva iz čl. 34 KZ RH, koje je počinjeno dana 14. siječnja 1997. godine u Iloku, u vrijeme kada je Ilok bio pod nadležnošću prijelaznih policijskih snaga UNTAES-a.

Provedenim istraživanjem, utvrđeno je da je dana 14. siječnja 1997. godine u Iloku, na ulici Petra Kočića, tada 21-godišnji državljanin Republike Hrvatske, iz okolice Nove Gradiške, kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, bez ikakvog povoda, iz automatskog oružja usmrtio Dragicu B. iz Iloka, staru 46 godina, nakon čega je napustio područje Republike Hrvatske.

35-godišnji hrvatski državljanin, kazneno je prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu, a kako se ne nalazi na području Republike Hrvatske, za 35-godišnjakom raspisana je tjeralica.



Stranica