U tri slučaja na graničnim prijelazima zapljenjeno 314 tableta

Slika PU_VS/Droga/tablete2.jpg

U protekla 24 sata, na području policijske uprave, u tri slučaja pronađeno 314 tableta , koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnici nisu imali liječničku dokumentaciju. 

Foto: PU vukovarsko-srijemska

 U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirane su tri kažnjive radnje iz domene kriminaliteta droga i to:

  •  Jučer, 20. lipnja u 19,30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom kombi vozila, marke „Mercedes sprinter“ srpskih registarskih oznaka, kod 43-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 120 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju. 
  • Jučer, 20. lipnja u 14,45 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila, marke „Audi A-5“ bugarskih registarskih oznaka, kod 36-godišnje srpske državljanke, u osobnim stvarima pronašli su 115 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnca nije imala liječničku dokumentaciju. 
  • Jučer, 20. lipnja u 9,47 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom autobusa srpskih registarskih oznaka, kod 61-godišnje slovenske državljanke, u osobnim stvarima pronašli su 80 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnica nije imala liječničku dokumentaciju. 

36-godišnja srpska državljanka uz optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga, dovedena je u Prekršajni sud u Vinkovcima, dok su 43-godišnji srpski državljani i 61-godišnja slovenska državljanka, uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinski sud  u Vinkovcima radi počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga.



Stranica