Četiri slučaja pronalaska tableta na graničnom prijelazu

Slika PU_VS/Droga/tablete4.jpg

Na MCGP "Bajakovo" i "Županja" u četiri slučaja pronađeno 364 tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnici nisu imali liječničku dokumentaciju.

 Foto: ilustracija

 U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirane su četiri kažnjive radnje iz domene kriminaliteta droga i to:

  •  Jučer, 19. lipnja u 8,50 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Županja“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila, marke „Mercedes“ osječkih registarskih oznaka, kod 27-godišnje hrvatske državljanke, u osobnim stvarima pronašli su 20 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnica nije imala liječničku dokumentaciju.
  •  Jučer, 19. lipnja u 12,15 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom kombi vozila, marke „Mercedes sprinter“ talijanskih registarskih oznaka, kod 43-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 195 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju. 
  • Jučer, 19. lipnja u 11,15 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila, marke „Ford tranzit“ srpskih registarskih oznaka, kod 41-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 60 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju. 
  • Jučer, 19. lipnja u 17,55 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom kombi vozila, marke „Fiat ducato“ bugarskih registarskih oznaka, kod 30-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 89 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju. 

Protiv 27-godišnje hrvatske državljanke dostavljen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Županji, 43-godišnji i 41-godišnji srpski državljani uz optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga, dovedeni su na Prekršajni sud u Vinkovcima, dok je 30-godišnji srpski državljani kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima radi počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga.



Stranica