Izvješće sa održanog 15. sajma zdravlja u Vinkovcima

Slika PU_VS/Edukacija/Sajam zdravlja/IMG_6030_300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

 U petak, 15. travnja u 11,30 sati u Vinkovcima, u športsko rekreacionom centru „Lenije“,  svečano je otvoren 15. Sajam zdravlja koji je trajao do 17. travnja. Otvorenju su, ispred Policijske uprave vukovarsko-srijemske nazočili načelnik PU gospodin Ivan Matić, glasnogovornik PU gospodin Luka Barunčić, te Načelnik PP Vinkovci s ispostavom Markušica gospodin Marijan Sičanica koji su pružili punu podršku ovakvom načinu podizanja ugleda policije u zajednici.

 Kao i prethodnih godina, djelatnici policije PU Vukovarsko-srijemske sudjelovali su na sajmu zajedno s 200 izlagača iz raznih dijelova Hrvatske. Cilj sajma je povezivanje zdravstvenog i nezdravstvenog sektora, sve struke i osobe koje neposredno rade na očuvanju i promicanju zdravlja, a radi omogućavanja stjecanja znanja, iskustva, vještina i ideja na unaprjeđivanju zdravlja i kvalitete života.

Policija kao služba je itekako našla svoje mjesto na navedenom sajmu, te je među 200 izlagača javnosti prikazala svoj rad putem promidžbenih materijala koji se tiču ovisnosti, zlouporabe opojnih droga, zaštite života i zdravlja ljudi, te imovine. Pored promidžbenih materijala u obliku letaka i plakata koje je ovo Ministarstvo prikupilo posljednjih godina, djelatnici policije omogućili su mlađoj populaciji stanovništva da svoje znanje i vještine iskušaju na simulatoru vožnje uz „nadzor“ djelatnika PPrP Vinkovci.Isto tako, preko internet stranice MUP-a RH u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa predstavljenjeprogram i autorom Prometne učilice. Program obuhvaća edukaciju svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj pod nazivom „PROMETNA UČILICA“, a isto se sastoji u natjecanju poznavanja prometne kulture.

 U cilju promicanja ugleda policije u zajednici, djelatnici Interventne jedinice policije prikazali su video materijale vježbi, te su na izložbenom prostoru predočili i dijelove policijske opreme koja se koristi kod uspostave javnog reda i mira, te dijelove balističke-intervencijske opreme (Kelver kaciga i intervencijska kaciga s vizirom), te novija puška „Heckler&Koch“ G36 Commando.

 Djelatnici Protueksplozijske zaštite izložili su materijale s ciljem upozoravanja javnosti na opasnosti od mina u ozračju mjeseca travnja ove godine koji je i proglašen mjesecom zaštite od mina. Ovakva „široka ponuda“ našem izložbenom prostoru dala je glas najposjećenijeg prostora na samom sajmu.

Na zatvaranju 15. Sajma zdravlja, 17.travnja, gradonačelnik Grada Vinkovaca gospodin Mladen Karlić i zamjenica gradonačelnika Grada Labina, gospođa Eni Modrušan, djelatnicima policije PU vukovarsko-srijemske, uručili su posebno priznanje za sudjelovanje i uređenost izložbenog prostora.

Naime, samu ideju o sudjelovanju policije na navedenom sajmu, prije punih 6 godina u djelo je proveo kontakt policajac PP Vinkovci s ispostavom Markušica gospodin Drago Kosijer zajedno s nekolicinom kontakt policajaca, na samom početku djelovanja, tada pilot projekta, Policije u zajednici.



Stranica