Smrtno stradala u prometnoj nesreći

Slika PU_VS/Prometne/6.jpg

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirani je pet prometnih nesreća i to, dvije u Vinkovcima te po jedna u Gradištu, Ivankovu i Šarengradu. U prometnoj nesreći na državnoj cesti D 55 Vinkovci – Županja u blizini Gradišta, jedna osoba je smrtno stradala dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.  

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

 U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirani je pet prometnih nesreća i to, dvije u Vinkovcima te po jedna u Gradištu, Ivankovu i Šarengradu. 

U prometnoj nesreći na državnoj cesti D 55 Vinkovci – Županja u blizini Gradišta, jedna osoba je smrtno stradala dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Naime, jučer, u 21 sat na županijskoj cesti D 55 Vinkovci - Županja, u blizini mjesta  Gradišta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 70-godišnja žena iz Štitara, putnica u osobnom automobilu marke Golf, županjskih registarskih oznaka zadobila teške tjelesne ozljede, od kojih posljedica je danas 13. travnja u jutarnjim satima preminula na odjelu Opće bolnice u Vinkovcima, dok su preostala tri sudionika 51-godišnji vozač osobnog automobila marke „Golf“ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka iz Donje Mahale, BiH, 40-godišnjak iz Štitara vozač osobnog automobila marke „Golf“, županjskih registarskih oznaka i 38-godišnja putnica u osobnom automobilu županjskih registarskih oznaka iz Štitara, zadobili lakše tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način što je 51-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom iz Vinkovaca  u smjeru Županje, te je dolaskom na mjesto nesreće, na ravnom dijelu kolnika, sustigao poljoprivredni traktor nepoznate marke i registarske oznake, koji se kretao u istom smjeru. Zbog neprilagođene brzine stanju kolnika, uvjetima vidljivosti i gustoći prometa ( kretanje sporijeg vozila ispred sebe), vozač je svojim vozilom skrenuo u lijevu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane radnje, došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila u prednji dio automobila kojim je upravljao 40-godišnjak dolazeći mu u susret.  

Očevid na mjestu prometne nesreće obavljen je od strane policijskih službenika ove PU, nakon kojeg je  protiv vozača (51) iz BiH, dostavljena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Županji zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće.



Stranica