Izvješće o provedenoj vikend akciji "Alkohol i brzina"

Slika PU_VS/Brzina/policija03.jpg

Izviješće o provedenoj vikend preventivno-represivnoj akciji „Nadzor alkoholiziranosti i vožnja nepropisnom brzinom“ (koordiniranom s PU brodsko-posavskom)

 Foto: ilustracija

 Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u nedjelju, 10. travnja 2011. godine, od 00,00 do 6,00 sati, policijski službenici ove Policijske uprave, u koordinaciji s policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske, realizirali su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, a koje su primarno bile usmjerene na vožnju s prisutnošću alkohola u organizmu i vožnju nepropisnom brzinom, kao najgrubljem kršenju zakonske regulative i najrizičnijim činiteljima nesigurnosti na cestovnim prometnicama.

 U navedenome intervalu 179 vozača je podvrgnuto ispitivanju alkoholiziranosti, kojom prigodom je kod 26 vozača osobnih automobila i 2 vozača mopeda, utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u organizmu. Ukupno su utvrđena 52 prometna prekršaja, spomenutih 28 prekršaja vožnje s prisutnošću alkohola i 8 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 3 vozača su zatečena da upravljaju vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, 1 vozač je upravljao prije stjecanja prava, 1 vozač je automobilom prošao kroz semaforizirano raskrižje u vrijeme kada je za njegov smjer bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, 1 vozač je upravljao automobilom kada je za isto vozilo isteklo važenje prometne dozvole te još 11 ostalih prometnih prekršaja. Smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za ukupno 6 vozača, radi vožnje s nedozvoljenom prisutnošću alkohola te zbog prijetnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja.

  S prethodno prezentiranim u vezi, upućujemo poštovane sudionike u prometu, na dosljedno poštivanje prometnih propisa, te posebno da ne sjedaju za upravljač vozila s (nedozvoljenom) prisutnošću alkohola u organizmu, kao i da vožnju prilagode aktualnim uvjetima koji vladaju na kolniku i limitima dopuštene brzine na pojedinim cestovnim dionicama, budući da kršenje prometnih propisa u ovim segmentima najčešće dovode do najtežih prometnih nesreća,  odnosno nerijetko dovode do nepopravljivih posljedica.  



Stranica