Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_VS/droga_tablete.jpg

 01. i 02. veljače 2011., na MCGP „Bajakovo“, djelatnici carine i policije su kod dvoje stranih državljana pronašli ukupno 330 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga.

 Foto: Ilustracija

Jučer 1. veljače 2011. godine, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, u 21.15 sati, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima kontrolirali su osobni automobil bugarskih reg. oznaka kojim je upravljao tridesetjednogodišnji bugarski državljanin. Pregledom vozila pronađeno je 120 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedeni nije imao liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog vještačenja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

 Danas 2. veljače 2011. godine, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, u 2.05 sati, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima kontrolirali su autobus makedonskih reg. oznaka. Kod četrdesetpetogodišnje putnice, makedonske državljanke u osobnoj prtljazi pronađeno je 210 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedena nije imala liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog vještačenja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“. 



Stranica