Gradište: u "Citroenu" pronađena marihuana

Slika PU_VS/droga01.jpg

Pri kontroli prometa u jučer u Gradištu u osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih tablica, u kojemu su se nalazile tri osobe, uočena je droga.

Foto: Ilustracija

Pri kontroli prometa u Gradištu, u ulici K. Tomislava, 7. siječnja 2011. godine oko 20,50 sati,  u osobnom automobilu marke „Citroen C-3“ vinkovačkih registracijskih tablica, u kojemu su se nalazile tri osobe uočena je droga, te je vozilo prevezeno u dvorište PP Županja. Po nalogu istražnog suca izvršena je pretraga vozila  i pronađeno je 14,3 grama droge tipa „Marihuana“. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da droga pripada putnici u vozilu, 30-godišnjoj hrvatskoj državljanki, protiv koje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga“.

Na ulazu u Republiku Hrvatsku na međunarodnom graničnom prijelazu Bajakovo 8. siječnja 2011. godine oko 1,30 sati kontroliran je autobus prijevozničkog poduzeća „DRD“ slovenskih registracijskih oznaka u kojemu je kod dvije osobe pronađeno ukupno 128 različitih tableta. Za pronađene tablete koje se nalaze na popisu droga i psihotropnih tvari 44-godišnji i 48-godišnji državljanin Makedonije nisu imali potrebitu liječničku dokumentaciju, niti su posjedovanje tableta prijavili djelatnicima carinske kontrole. Protiv putnika slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zlouporaba opojnih droga.“



Stranica