Božićna akcija prometne policije

Slika PU_VS/Akcija_Pješaci_ 015.jpg

Policijski službenici su organizirali i proveli preventivnu akciju usmjerenu na zaštitu najranjivije kategorije sudionika u prometu, djece, starijih osoba, invalidnih osoba, pješaka i biciklista.

BOŽIĆNA AKCIJA PROMETNE POLICIJE

            Policijski službenici prometne policije Postaje prometne policije Vinkovci i Policijske postaje Vukovar, u suradnji s policijskim službenicima kontakt policije, uoči blagdana Božića, inicirali su, organizirali i proveli preventivnu akciju usmjerenu na zaštitu najranjivije kategorije sudionika u prometu, djece, starijih osoba, invalidnih osoba, pješaka i biciklista. Navedena preventivna akcija provedena je u sklopu održavanja božićnog sajma s ciljem da se skrene pozornost svih posjetitelja sajma na potrebu povećane sigurnosti pješaka i biciklista u cestovnom prometu te s ciljem podizanja prometne kulture općenito. Tom prilikom policijski službenici građanima su dijelili promidžbene materijale namijenjene informiranju građana o različitim sigurnosnim pitanjima (sigurno kretanje biciklista u prometu, zlatna pravila za sigurno kretanje pješaka, upotreba auto-sjedalice i dr.), reflektirajuće prsluke namijenjene primarno vozačima bicikla, reflektirajuće trake namijenjene za pješake, kojima se povećava vidljivost navedenih sudionika u cestovnom prometu te samim time doprinosi i njihovoj povećanoj zaštiti i sigurnosti. Jednako tako i za najmlađe posjetitelje božićnog sajma osigurani su  mali pokloni u vidu bojanki, bojica i bedževa.

Policijski službenici PU vukovarsko - srijemske  i nadalje će poduzimati ovakve i slične akcije, kako preventivnog tako i represivnog karaktera u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice najugroženijih kategorija sudionika.

    



Stranica