Provedena edukativna akcija "Sigurno u prometu 2010."

Slika PU_VS/Djeca VU-prva fotka.jpg
Foto: PU vukovarsko-srijemska 

Dana 08. rujna 2010.g. u pješačkoj zoni u Vinkovcima, u organizaciji AK Vinkovci te u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Vinkovci, provedena je edukativna akcija „Sigurno u prometu“. Već tradicionalno uz početak školske godine Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Agencijom za odgoj i obrazovanje provode edukativnu akciju „Sigurno u prometu“ s ciljem da zajednički potaknemo djecu i sve sudionike cestovnog prometa na odgovorno ponašanje u prometu i upozorimo na opasnosti koje djeca susreću na putu od kuće do škole. Navedena akcija usmjerena je primarno prema najmlađim sudionicima u prometu, djeci od pet do osam godina starosti kao i članovima njihovih obitelji, a organizirana je na način da su djelatnici AK Vinkovci na prostoru pješačke zone uz štand na kojem su dijeljeni edukativni materijali vezani za sigurnost djece u prometu, postavili improvizirani semaforizirani pješački prijelaz, na kojem su pravilno prelaženje preko istog djeci prezentirali pripadnici školskih prometnih jedinica iz vinkovačkih osnovnih škola I. G. Kovačić i I. Mažuranić.

Tom prilikom policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci predstavili su djeci, njihovim članovima obitelji i ostalim posjetiteljima tehničke uređaje i opremu, koju prometna policija koristi u svakodnevnom radu, a najveću pozornost najmlađih privukao je službeni motocikl na kojem su se mališani rado fotografirali.

Istoimena akcija provedena je i dana 11.09.2010.g. na Trgu dr. Franje Tuđmana u Vukovaru, u organizaciji AK Vukovar te u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Vukovar, kojom prilikom je za najmlađe posjetitelje postavljen i improvizirani biciklistički poligon na kojem su djeca imala priliku pokazati svoje vještine u pogledu pravilnog i sigurnog kretanja biciklom.

I akcijom „Sigurno u prometu“ kao i akcijom „Poštujte naše znakove“ osnovni cilj nam je privući pozornost svih sudionika u prometu na potrebu tolerantnijeg pristupa i ponašanja za volanom kao i na povećani oprez kada su u pitanju djeca sudionici u prometu.

I ovom prilikom PU vukovarsko-srijemska upućuje apel svim sudionicima u prometu - budimo svi zajedno opreznii učinimo da se naša djeca osjećaju sigurnima i zaštićenima u prometu.



Stranica