Kod francuske državljanke pronađena opojna droga

Slika PU_VS/marihuana02.jpg

Jučer, 23. kolovoza 2010. godine, na MCGP Bajakovo, na ulasku u RH, djelatnici policije i carine su kod francuske državljanke pronašli opojnu drogu, tipa hašiš i marihuana.

Foto: Ilustracija 
Jučer, 23. kolovoza 2010. godine u 04,05 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, na ulasku u Republiku Hrvatsku, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske u suradnji s djelatnicima carine kontrolirali su autobus marke «Neoplan», francuskih registarskih oznaka. Nakon izvršene granične kontrole, 25-to godišnja francuska državljanka dovedena je u službene prostorije PGP Bajakovo poradi vršenja detaljnog pregleda osobe i stvari, kojom prilikom je prije pregleda dragovoljno predala dva grumena nalik na opojnu drogu tipa hašiš i PVC vrećicu u kojoj se nalazila manja količina suhe zelene biljne tvari izgledom na opojnu drogu tipa marihuana. Ista je uhićena, te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga, zbog kojeg protiv iste slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
         
Isto tako, jučer, 23. kolovoza 2010. godine u 13,40 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, na ulasku u Republiku Hrvatsku, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske u suradnji s djelatnicima carine kontrolirali su osobni automobil marke «VW Golf», talijanskih registarskih oznaka. Prilokom pregleda prtljage 37- godišnjeg makedonskog državljanina, pronađeno je 35 tableta «Helex» koje su na popisu opojnih tvari i sredstava. Isti je uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga, zbog kojeg protiv istog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Stranica