U vozilu pronađeno 88,7 kg heroina i 1180 kutija cigareta

Slika pu_vs/vijesti/2010/kolovoz/bajakovo03.jpg
 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Noćas oko 1.50 sati na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu "Bajakovo", na ulazu u Republiku Hrvatsku, od strane policijskih službenika Postaje granične policije Bajakovo kontrolirano je kombi-vozilo marke mercedes vito, nizozemskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji nizozemski državljanin dok se u vozilu nalazila supruga i troje malodobne djece.

Prilikom pregleda vozila u prtljažnom prostoru, u đambo torbama, zamjećena je veća količina cigareta i paketa obljepljenih smeđom samoljepljivom trakom, što je upućivalo na moguće krijumčarenje cigareta i opojnih droga.

Temeljem naloga istražnog suca županijskog suda u Vukovaru izvršena je pretraga vozila, kojom prilikom je pronađeno 88 kilograma i 690 grama opojne droge tipa heroin, 1000 kutija cigareta marke Marlboro i 180 kutija cigareta marke Dunhill.

Nad 44-godišnjakom je u tijeku kriminalističko istraživanje, zbog postojanja osnovane sumnje da je  počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i izbjegavanje carinskog nadzora. Po završenom kriminalističkom istraživanju on će uz kaznenu prijavu biti priveden u Županijski sud u Vukovaru.
 


Stranica