Blagdan Velike Gospe - upozorenje sudionicima u prometu

Slika PU_VS/promet.jpg

Od strane policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, na svim prometnicama PU vukovarsko-srijemske dana 14. i 15. kolovoza provodit će se pojačana kontrola prometa u cilju zaštite svih sudionika u prometu. Pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe budu krajnje oprezni te da poštuju prometne propise.

Foto: Ilustracija 

Dana 15. kolovoza slavi se Velika Gospa, dan svetkovine uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Marija ima osobito mjesto u srcu hrvatskoga puka i vjernika. Na ovu svetkovinu, mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna Marijina svetišta. Već uoči Velike Gospe ljudi kreću na hodočašća u Gospina svetišta, pa tako tradicionalno, svake godine po nekoliko tisuća vjernika naše županije pješke hodočasti u svetište Gospe Ilačke, koje jejedno od četiri najveća slavonska marijanska svetišta. Blagdan Velike Gospe svečano se proslavlja i u ostalim mjestima naše županije, npr. u Starim Jankovcima, Cerni, te u svetištu Gospe Šumanovačke kod Drenovaca.

Od strane policijskih službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske, na svim prometnicama PU vukovarsko-srijemske dana 14. i 15. kolovoza provodit će se pojačana kontrola prometa u cilju zaštite svih sudionika u prometu. Pozivamo sve vozače da uoči i na dan Velike Gospe budu krajnje oprezni te da poštuju prometne propise. Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, preporučujemo da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja vozila i to što bliže rubu kolnika a pješacima koji će se kretati noću preporučujemo nošenje svjetlije odjeće i obuće, a svakako s reflektirajućim tvarima, kako bi bili uočljiviji na prometnici.

Imajući na prvom mjestu sigurnost svih hodočasnika, a posebice pješaka i biciklista, Postaja prometne policije Vinkovci i Policijska postaja Drenovci uoči Velike Gospe dakle 14. kolovoza u večernjim satima provesti će preventivnu akciju s ciljem zaštite pješaka i biciklista u prometu te će se tom prilikom od strane policijskih službenika hodočasnicima dijeliti reflektirajući prsluci.



Stranica