Muškarca se sumnjiči da je 1991. godine u Petrovcima počinio ratni zločin

Slika /PU_VS/O nama-fotke/20200317_115754.jpg

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje zbog čega se 62-godišnjeg muškarca sumnjiči da je 1991. godine u Petrovcima počinio ratni zločin

fotografija: ilustracija

 
Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 62-godišnji hrvatski državljanin iz Negoslavaca počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 34-godišnjak iz Negoslavaca u studenom 1991. godine, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iz Negoslavaca, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Petrovci te protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, gdje je žrtva teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda je nastupila smrt.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka policija je 15. veljače 2021. godine nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH.

Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.
 

Stranica