Predstavljena nova web stranica PU vukovarsko-srijemske

U ponedjeljak 29. lipnja 2009. godine, je u Vinkovcima na konferenciji za novinare predstavljena nova web stranica Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

 

Moderan dizajn, preglednost i informativnost
 

U ponedjeljak 29. lipnja 2009. godine, je u Vinkovcima na konferenciji za novinare predstavljena nova web stranica Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Vukovarsko-srijemska policijska uprava, istaknuo je glasnogovornik Krunoslav Žgela, i do sada je imala svoju stranicu koja je deaktivirana 26. lipnja, a nova stranica usklađena je s web stranicom MUP-a RH i napravljena prema jednoobraznom modelu koji vrijedi za svih dvadeset policijskih uprava u Hrvatskoj.

“Glavni cilj bio je pružiti stanovnicima pojedinih županija aktualne policijske vijesti i ostale važne informacije iz djelokruga rad policije, ali i neke opće korisne informacije. Stranice svih policijskih uprava u potpunosti su integrirane u web stranicu MUP-a, ali imaju i svoje posebnosti kojima je cilj naglasiti činjenice koje se odnose na određeno područje. Stranica je lagana za navigaciju, a do nje se dolazi na adresi www.vukovarsko-srijemska.policija.hr ili preko stranice MUP-a s koje se može ući na stranicu bilo koje policijske uprave”, istaknuo je Žgela.

Nova stranica PU vukovarsko-srijemske odlično je dizajnirana, vrlo je pregledna i sadrži veliki broj informacija do kojih se može doći na više načina. Tako, primjerice, oni koji su podnijeli zahtjev za izdavanje određenog dokumenta do obavijesti o njegovom preuzimanju mogu doći jednostavnim klikom na dokumente na početnoj stranici, ali do iste te obavijesti mogu doći i kada na početnoj stranici kliknu na policijske postaje te potom odaberu određenu postaju gdje im se uz osnovne podatke nude i linkovi: kontakt-policija, upravni poslovi-referade, obavijest o preuzimanju dokumenata i teritorijalna podjela. Uz čitav niz informacija vrlo opširno obrađeno je i područje kontakt-policije, a uz brojeve kontakt telefona za građane koji još nisu upoznali svog kontakt policajca tu su i fotografije, dok će za vozače posebno zanimljiv sigurno biti link na HAK preko kojega će moći doći do informacija o mjestima nadzora brzine kretanja vozila. Kako je istaknuo Krunoslav Žgela, na novoj web stranici poseban naglasak stavljen je na pružanje građanima i novinarima najsvježijih vijesti koje su važne za javnost pa će ta kategorija biti i jedna od najaktivnijih. Također, građani će svoje stavove moći izražavati putem ankete u kojoj će se pitanje izmjenjivati jednom mjesečno, a ukoliko, uz sve informacije koje su dostupne na stranici ili do kojih mogu doći preko linkova na koje ih se upućuje, imaju potrebu za dodatnim pojašnjenjima ili određenim informacijama tu je e-mail: vukovarsko-srijemska@policija.hr na koji mogu poslati sve svoje upite. 



Stranica