Policijski službenici sudjelovali su na uvodnoj konferenciji projekta Zaželi – prevencija institucionalizacije

Projekt Zaželi - prevencija institucionalizacije provodi se s ciljem pružanja usluge i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska
 
Danas, 15. listopada u prostoru Gradskog muzeja Vukovar u sklopu provedbe projekta Zaželi - prevencija institucionalizacije održana je uvodna konferencija Projekta pod nazivom „Zajedno i danas i sutra!“.
 
U sklopu uvodne konferencije sudjelovala je i policijska službenica za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, koja je za sudionike programa održala predavanje na temu „Prevencija nasilja nad osobama starije životne dobi“. Cilj predavanja je bio ukazati na važnost prepoznavanja, reagiranja i prevencije nasilja nad starijim osobama.
 
Konferenciju je otvorila Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar, koja je tom prilikom istaknula kako je Europski dom Vukovar započeo s provedbom projekta Zaželi - prevencija institucionalizacije, a s ciljem pružanja usluge i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Vukovarsko-srijemske županije. Uvođenjem ovakvog načina podrške direktno se doprinosi prevenciji institucionalizacije te utječe na bolji život starijih osoba i osoba s invaliditetom.
 
Ciljana skupina projekta su osobe starije od 65 godina, a kroz projekt u radni odnos je primljeno 25 osoba  za pružanje podrške minimalno 150 starijih osoba i osoba s invaliditetom kroz 32 mjeseca.
 
U sprječavanju nasilja, trebamo sudjelovati svi, od policije, pravosudnog sustava, tijela socijalne skrbi, udruge i organizacije civilnog društva, zdravstveni djelatnici ali i svi građani, koji imaju saznanja o nasilju. Od presudne je važnosti prepoznavanje problema nasilja kako bi se moglo pravovremeno intervenirati te pružiti pomoć i zaštita žrtvi nasilja.         

Stranica