Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja održan program „Carpe diem“

U programu je sudjelovalo preko 200 djece i mladih triju općina - Gunja, Drenovci i Vrbanja

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska

Danas je u osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ Gunja održan program „Carpe diem“ kojeg provode Teniski klub CVELFERIJA Račinovci, Osnovna škola „IVAN FILIPOVIĆ“ Račinovci, Boćarski klub RAČINOVCI, Športsko ribolovna udruga SLOGA Račinovci & Športski nogometni klub SLOGA Račinovci, financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta, s ciljem omogućavanja što većem broju osoba svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom u skladu sa interesima i sposobnostima.
 
U provedbu edukativnog programa „Carpe diem“ bili su uključeni Iva Jularić, magistrica psihologije i praktičarka terapije igrom, Kruno Šarić licencirani nogometni UEFA sudac i predsjednik sportske zajednice grada Županja i policijske službenice za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici su preventivnim aktivnostima, kroz predavanja, radionice, tribine i druge aktivnosti usmjerene na različite dobne skupine mladih, promovirali zdrav, sportski život mladih.

Istom prilikom naglašena je potreba za tolerancijom na različitost, razumijevanje i međusobno uvažavanje svakog pojedinca. Svjesni činjenice kako  nasilje  i rizično ponašanje mladih zahtijeva multidisciplinarni pristup, suradnjom sa  poticanjem na akciju i preventivno djelovanje svih sudionika društva, želimo utjecati na svijest djece i mladih ukazujući na  prednosti bavljenja sportom, vrijednosti i potrebu kulturnog i poštenog navijanja bez agresije i sportskom ponašanju na sportskim borilištima i izvan njih.

Proaktivnim djelovanjem, edukacijom, senzibilizacijom i komunikacijom,  kroz različite aktivnosti promiče se pozitivni stil života, nenasilje, tolerancija, kultura dijaloga te sprječavanje svih oblika govora mržnje.
 
U programu je sudjelovalo preko 200 djece i mladih s područja Općina Gunja, Drenovci,  i Vrbanja.

Stranica