U vinkovačkoj gimnaziji održan preventivni prometni projekt „Sigurna vozačka dozvola“

Radionicu je organizirala agencija Art Hill, uz podršku Ravnateljstva policije i u suradnji s lokalnim autoklubom i autoškolom, a s ciljem osvješćivanja budućih vozača na odgovorno ponašanje u prometu

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 10. listopada, u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima održan je preventivni prometni projekt „Sigurna vozačka dozvola“.

Projekt već sedmu godinu provodi agencija Art Hill iz Zagreba, uz podršku Ravnateljstva policije i u suradnji s lokalnim autoklubovima i autoškolama širom Hrvatske, a osmišljen je s ciljem osvještavanja mladih budućih vozača o važnosti odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu, te upoznavanja s rizicima kojima su u prometu izloženi, kako u ulozi budućih vozača, tako i u ostalim ulogama sudionika u prometu.

S tim ciljem je voditelj poslova prometne policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske učenicima održao kratko predavanje na temu „mladi u prometu - mladi vozači“ te ih pozvao na odgovorno sudjelovanje u prometu.

Nakon toga je održana edukativna radionica, kojom su srednjoškolcima na interesantan i edukativan način približene informacije o sigurnosti, ali i prometnim pravilima.

Nakon radionice, učenici rješavali kviz znanja iz područja prometa na cestama, gdje se, osim znanja, tražila i brzina rješavanja. Deset najuspješnijih učenika nastavili su natjecanje na poligonu koji je postavljen na igralištu škole.

Kroz savladavanje zadataka na poligonu učenicima je dočarana umanjena sposobnost upravljanja vlastitim postupcima u alkoholiziranom stanju, kroz obveznu uporabu tzv. „pijanih naočala“.

Najboljem učeniku,auto škola Dabro iz Vukovara je sponzorirala vrijednu nagradu, besplatno polaganje vozačkog ispita „B“ kategorije.

Provedba Projekta je sufinancirana sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.
 

Stranica