Policajcima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu

Policija kazneno prijavila i prekršajno sankcionirala 25-godišnjeg stranca  

Fotografija: Ilustracija

Jučer, 8. listopada su policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere istovjetnosti dokumenata, kod 25-godišnjeg državljanina Francuske Republike utvrdili osnovanu sumnju da je prilikom izlazne granične kontrole predočio krivotvorenu vozačku dozvolu Belgije.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava, 25-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, dok je krivotvorena vozačka dozvola oduzeta.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom, protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava redovnim putem, nakon čega je pušten na slobodu.

Potom je istog dana, oko 22,25 sati, 25-godišnjak u svojstvu vozača vozilom pristupio izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Tovarnik.

Isključen je iz prometa te mu je zapriječen izlaz iz Republike Hrvatske, a radi počinjenog prekršaja mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica