Vozač odbio testiranje na droge i liječnički pregled

Vozaču izrečena novčana kazna u iznosu 1.280 eura, zabrana upravljanja u trajanju 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju, upisuje mu se 6 negativnih prekršajnih bodova

Foto: Ilustracija

Nedugo iza ponoći 9. listopada na cesti D-55 (Vinkovci-Županja), policijski službenici su zaustavili i kontrolirali osobni automobil „VW Golf“ vinkovačkih registracijskih oznaka i 26-godišnjeg vozača.

Tom prilikom, vozač je odbio preliminarno testiranje radi provjere ima li u organizmu droga ili lijekova koji utječu na sposobnost upravljanja vozilom. Također, odbio je i stručni liječnički pregled odnosno uzimanje krvi i urina radi analize.

Smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega mu je za počinjeni prekršaj izdan prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.280 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, vozaču se upisuje 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Stranica