Preventivne aktivnosti policijskih službenika povodom Dana policije

Povodom Dana policije policijski službenici održali su preventivno-edukativne aktivnosti u Vinkovcima, Vukovaru i Gunji

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Povodom obilježavanja Dana policije, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dodatno su se angažirali kako bi približili posao policije najmlađim članovima naše zajednice, kako bi mogli prihvatiti policajca kao prijatelja pomagača i razvili sposobnost prepoznavanja rizičnih situacija i opasnosti te smanjili vršnjačko nasilje i druge oblike rizičnog ponašanja.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrbanja su 27. rujna posjetili osnovnu školu u Gunji u kojoj se taj dan održao projekt „Dan hrvatske policije“. Policijski službenici su djecu od 1. do 4. razreda upoznali sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih educirali o samozaštitnom ponašanju u slučajima nasilja i drugih društveno neprihvatljivih ponašanja.

Istog dana su policijski službenici Policijske postaje Vinkovci u suradnji sa autoškolom iz Vinkovaca održali predavanje u dječjem vrtiću Srce Marijino u Vinkovcima u sklopu akcije Poštujte naše znakove. Djecu su upoznali s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Također, danas, 1. listopada, djeca predškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića Vukovar I posjetila su Policijsku postaju Vukovar gdje su ih policijski službenici upoznali sa poslovima koje obavljaju i pokazali im svoju opremu. Male „pčelice“ i „pande“ najviše se dojmila prostorija za zadržavanje osoba i specijalno vozilo za prijevoz osoba lišenih slobode, tzv. „marica“.

Policija nastavlja s preventivno-edukativnim aktivnostima za sprječavanje kriminaliteta na štetu djece i povećanje njihove sigurnosti u prometu, i to već 4. listopada u dječjem vrtiću Eden u Vinkovcima.
 

Stranica