Stanje u prometu proteklog vikenda

Od 2. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je ukupno 21 prometna nesreća, od čega jedna s poginulim osobama

Fotografija: Ilustracija

Od 2. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je ukupno 21 prometna nesreća, od čega jedna s poginulim osobama o kojoj smo prethodno izvijestili javnost 4. kolovoza, šest s ozlijeđenim osobama i 14 nesreća s materijalnom štetom.

U šest prometnih nesreća, tri su osobe teže i tri osobe lakše ozlijeđene.

U petak, 2. kolovoza oko 15,40 u Gradištu, 25-godišnja vozačica osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, nije se kretala propisno sredinom obilježene prometne trake Ulicom braće Radić, već je desnim kotačima prešla na desnu zemljanu bankinu, uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u cestovni kanal, gdje je prednjim dijelom automobila udarila u betonski kolni prilaz. U nesreći je vozačica zadobila teške tjelesne ozljede.

U subotu, 3. kolovoza oko 10,40 sati, u Vinkovcima na raskrižju ulica J. Matasovića - H.V. Hrvatinića, 68-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska motociklu vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 69-godišnjak, te prednjim dijelom automobila udario u desnu bočnu stranu motocikla. Motociklist je pri udaru i padu na kolnik zadobio teške tjelesne ozljede. Tijekom očevida prometne nesreće utvrđeno je kako je motociklu istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana.

U nedjelju, 4. kolovoza oko 22 sata u Gunji, maloljetnik (16) je upravljao motociklom županjskih registracijskih oznaka kolnikom Ulice V. Nazora te uslijed neprilagođene brzine uvjetima i osobinama ceste izgubio nadzor nad motociklom i pri padu na kolnik zadobio teške tjelesne ozljede.

U ponedjeljak, 5. kolovoza u 15 sati u Komletincima, u Ulici braće Radić, upravljajući automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu (0,52 g/kg) 51-godišnji vozač osobnog automobila je uslijed nepropisnog kretanja sletio u lijevi cestovni kanal i pri udaru u betonski kolni prilaz zadobio lake tjelesne ozljede.

Istoga dana oko 18,25, u Vinkovcima, u Ulici H.V. Hrvatinića, 27-godišnji vozač bicikla se nepropisno uključivao na kolnik vožnjom na obilježenom pješačkom prijelazu te je na njega naletio osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći biciklist je lakše ozlijeđen.

Oko 1,20 sati 6. kolovoza u Ulici 204. vukovarske brigade u Vukovaru, 57-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka je, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika te vidljivosti, sletio s ceste i udario u stablo, a potom i u zid, pri čemu je 18-godišnja suvozačica zadobila lake tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (3), na autocesti A-3 (4), u Rokovcima (3) te u Županji, na cesti D-55, graničnom prijelazu Bajakovo i u Babinoj Gredi.

Pored prezentiranih prometnih nesreća, ova Policijska uprava je u navedenom intervalu zabilježila je i devet prometnih događaja na cesti, od čega je bilo sedam naleta na divljač. Stoga sve vozače sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez, posebno na dionicama ceste na kojima se prometnim znakom upozorava na opasnost divljači na cesti.

U nadzoru cestovnog prometa zatečeno je sedam vozača u upravljanju motornim vozilom s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija alkohola u organizmu (1,84 g/kg) utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila vinkovačkih registarskih oznaka na državnoj cesti D-46. Tri su vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Kamere za nadzor prometa su utvrdile 46 prekršaja nepropisne brzine kretanja.

Vukovarsko-srijemska policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela i drugih oblika distrakcije.

Stranica