Maloljetnik upravljao motociklom za motokros

Vlasniku vozila, koji je dao motocikl na upravljanje maloljetniku, zakonom je predviđena novčana kazna u rasponu od 390 do 920 eura

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije su u petak, 26. srpnja u 16,45 u Ulici Matije Gupca u Andrijaševcima zatekli maloljetnika kako prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravlja motociklom marke Kawasaki Crosser bez registarske oznake, bez svjetlosnih uređaja i pokazivača smjera.

Postupanje su preuzeli policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci, koji su o utvrđenom izvijestili roditelja, u čijoj nazočnosti je provedena prekršajna obrada maloljetnika zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti vlasnika vozila koji je dao motocikl na upravljanje osobi za koju je znao da nema pravo upravljati vozilom.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, vlasniku vozila koji je dao vozilo na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom, u ovom slučaju prije stjecanja prava na upravljanje, predviđena je novčana kazna u rasponu od 390 do 920 eura.

O svemu će biti izviješten i nadležni Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.
 

Stranica