Posjetite Dan otvorenih vrata policije u Vinkovcima

Pozivamo građane, posebno mlade, da u ponedjeljak, 13. svibnja posjete Dan otvorenih vrata te doznaju sve o policijskom pozivu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova početkom mjeseca travnja objavilo je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te natječaj za upis 150 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka te za upis 20 učenika/učenica za zanimanje pravosudni policajac.

Kako bi javnosti, a posebice mladima, što realnije približili policijski poziv, Policijska uprava vukovarsko-srijemska, u okviru provedbu javne kampanje „Budi zakon! Postani policajac/policajka“, organizira Dan otvorenih vrata policije, koji će se ove godine održati u ponedjeljak, 13. svibnja od 12 do 14 sati, u prostoru Srednje strukovne škole u Vinkovcima, Ulica Stanka Vraza 15.

Tom prilikom će policijski službenici predstaviti svoj posao, odnosno rod policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna, granična i prevencija), kao i dio opreme i tehnike kojom se koriste u svakodnevnom radu.

Kako bi se mladi upoznali sa zanimljivostima pravosudnog zanimanja, na Danima otvorenih vrata sudjeluju i predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave.

Dani otvorenih vrata policije prilika su zainteresiranim kandidatima da dobiju sve informacije o policijskom zanimanju, kao i informacije oko upisa, o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi mogli podnijeti prijavu, načinu samog natjecanja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.

Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru da nam se pridruže te saznaju nešto više o policijskom pozivu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova.
 

Stranica