Prometna zbivanja tijekom prošlog vikenda (8. do 10. rujna 2023.)

Tijekom vikenda, dogodilo se 14 prometnih nesreća, 10 sa materijalnom štetom te 4 sa ozlijeđenom osobom.

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 14 prometnih nesreća, 10 sa materijalnom štetom u Vinkovcima i Županji po dvije, Vukovaru, Gabošu, Bošnjacima, Babinoj Gredi, Antinu i Mirkovcima, te 4 sa ozlijeđenom osobom.

U petak, 8. rujna oko 09,00 sati u Županji, na obilježenom pješačkom prijelazu došlo je do naleta osobnog automobila kojim je upravljao 75-godišnjak na tijelo 76-godišnjaka koji se kretao obilježenim pješačkim prijelazom i zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 9. rujna oko 11,00 sati na državnoj cesti DC55 (Vinkovci-Županja) kod benzinske postaje „INA Desetka“, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, 35-godišnji vozač osobnog automobila nalijeće na osobni automobil kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 42-godišnja vozačica u čijem vozilu je lake tjelesne ozljede zadobila 10-godišnja putnica.

U subotu 9. rujna oko 23,30 sati na ŽC4149 (Jarmina-Karadžićevo) 35-godišnji vozač motocikla nije prilagodio brzinu kretanja zavoju zbog čega dolazi do slijetanja s ceste, pri čemu je vozač zadobio teške tjelesne ozljede.

U nedjelju 10. rujna oko 18,20 sati u Petrovcima, 19-godišnja vozačica osobnog automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila zavoju zbog čega dolazi do slijetanja vozila s ceste i prevrtanja vozila u kojem su se prevozila tri putnika i nisu koristili sigurnosni pojas, pri čemu su 19-godišnja putnica i 22-godišnji putnik zadobili lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,81 g/kg zabilježena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za dva vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (svitanje, sumrak, noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav), gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe) i osobini ceste (obilježeni pješački prijelazi, zavoji).
 

Stranica