Stanje u prometu tijekom i nakon jučerašnjeg nevremena

Zabilježeno 6 prometnih događaja na cesti kao posljedica jakog nevremena, dionica državne ceste D55 Gradište-Privlaka i dalje zatvorena za prometovanje

Foto: Prometni događaji na cesti 19.7.2023., PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri u Vinkovcima i jedna na cesti Privlaka-Otok. U jednoj je prometnoj nesreći jedna osoba teže ozlijeđena:

Oko 21,40 u Bosutskoj ulici u Vinkovcima 42-godišnjak iz Podgrađa je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,39 g/kg) te uslijed neprilagođene brzine stanju kolnika i vidljivosti udario u stablo prepriječeno preko kolnika. U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen.

Također je zabilježeno šest prometnih događaja na cesti kao posljedica jakog nevremena, i to tri na državnoj cesti D55 (Vinkovci-Županja), te u Privlaci, Ivankovu i Đeletovcima, uslijed kojih su dvije osobe ozlijeđene.

Oko 18,35 uslijed jakog vjetra došlo je do prevrtanja teretnog automobila i pridodanog priključnog vozila slovenskih registracijskih oznaka te klizanja skupa vozila po kolniku na državnoj cesti D55. Vozač, 62-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je pri tom teže ozlijeđen.

Pola sata kasnije, gotovo na istom mjestu, jak vjetar je prevrnuo i teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom turskih registracijskih oznaka, koji je pritom pao na osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak iz Privlake. U ovom događaju, vozač osobnog automobila je lakše ozlijeđen.
U ostalim slučajima nastupila je materijalna šteta na vozilima.

Jutros do 2 sata sve ceste u Vukovarsko-srijemskoj županiji su djelomično ili u potpunosti oslobođene za prometovanje, izuzev državne ceste D-55, koja je zatvorena za prometovanje na dionici od Gradišta do skretanja za Privlaku, uslijed palih stabala i prevrnutih teretnih vozila.

Promet se odvija obilaznim pravcima preko mjesta Vinkovci-Rokovci-Cerna-Gradište-Županja.

Dopuna informacije 20.07.2023.

Državna cesta D-55 puštena u promet u 16,06 sati.

 

Stranica