Alkoholizirani vozač odgurnuo policijskog službenika i udaljio se automobilom

Zbog počinjenih teških prometnih prekršaja vozač je prekršajno prijavljen, dok je zbog počinjene prisile prema policijskom službeniku protiv njega podnesena kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Jučer, 4. lipnja u 0,35 sati prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici Priljevo u Vukovaru, policijski službenici su zaustavili i kontrolirali osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka i vozača, 37-godišnjeg hrvatskog državljanina, te utvrdili kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 0.86 g/kg.

Kako je nakon isključenja iz prometa izrazio namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i odbio poći u službene prostorije policije radi zadržavanja, nad njim su uporabljena sredstva prisile, no 37-godišnjak je rukama odgurnuo policijskog službenika, sjeo u svoj automobil te se velikom brzinom udaljio u smjeru Vinkovaca. Tom prilikom, osim  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, počinio je nekoliko teških prometnih prekršaja: prolazak kroz crveno svjetlo, kretanje u suprotnom smjeru i ne zaustavljanje na svjetlosne i zvučne signale službenih vozila.

Policijski službenici uhitili su ga u 10 sati u Rokovcima i priveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je uporabom sile spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje koja je u okviru zakonom propisanih ovlasti. Policijski službenik pritom nije ozlijeđen.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok su radi počinjenih prometnih prekršaja protiv njega podnijeti prekršajni nalog, optužni prijedlog i dva obavezna prekršajna naloga.
 

Stranica