Apel maturantima povodom sutrašnje norijade

Pozivamo maturante da Dan maturanata obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini

Foto: Ilustracija

Budući da sutra, 26 svibnja 2023. godine u gradovima Vukovarsko-srijemske županije, kao i diljem Hrvatske, maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili norijadu, Policijska uprava vukovarsko-srijemska poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.

Tijekom proslave norijade očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

Policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca.

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska svim maturantima čestita završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.
 

Stranica