Prometno izvješće Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Fotografija: ilustracija


Tijekom vikenda, od 25. do 27. studenoga 2022. godine dogodilo se 6 prometnih nesreća, 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i 3 prometne nesreća sa materijalnom štetom u Vinkovcima dvije i u Vukovaru.

U petak, 25. studenoga oko 15,00 sati, u Vinkovcima na raskrižju ulica M.J.Zagorke i K.Zvonimira, 40-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska 36-godišnjem vozaču motocikla. Nakon udara u motocikl, vozač motocikla pada na kolnik pri čemu je zadobio lake tjelesne.
 
U petak, 25. studenoga oko 20,40 sati u Bršadinu, 19-godišnja vozačica osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu, prelazi vozilom udesno sa kolnika na zemljanu bankinu i naglom reakcijom skretanja ulijevo gubi nadzor nad vozilom, prelazi na lijevu prometnu traku i udara prednjim dijelom vozila u prednji dio osobnog automobila iz suprotnog smjera, kojim je  upravljala 35-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći 19-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su 35-godišnja vozačica i u njenom vozilu 44-godišnja putnica lake tjelesne ozljede.

U subotu, 26. studenoga oko 18,00 sati u Privlaci, na raskrižju ulica 21-godišnji vozač sa prisutnošću alkohola u organizmu, oduzima prednost prolaska drugom vozilu kojim je upravljala 22-godišnja vozačica. Nakon udara, 22-godišnja vozačica gubi nadzor nad vozilom i slijeće s kolnika pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede kao i 20-godišnja putnica u njenom vozilu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,08 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 16 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.      

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Stranica