Stanje u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 10 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 18. do 20. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Orolik, Vinkovci-2, Vukovar-3, Županja, Mirkovci, Šarengrad) te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Vinkovcima, o čemu više slijedi:

U subotu, 19. studenog oko 11,50 sati, 32-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Vladimira Gortana u Vinkovcima. Dolaskom do raskrižja sa Zvonarskom ulicom, vozačica se nije zaustavila i propustila sva vozila, iako je bila dužna to učiniti već je nastavila voziti kroz raskrižje, zbog čega je u raskrižju udarila u osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak iz Vinkovaca.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32-godišnja vozačica.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 9 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,78 g/kg zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača osobnog vozila u Vukovaru, u Ulici Vatroslava Lisinskog, koji je zatečen u subotu, 19. studenog oko 02,15 sati, te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno po „4 ubojice u prometu“ – upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica