Prometna nesreća s poginulom osobom

Protiv 65-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu
 

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska

Jučer,19. listopada 2022. godine oko 18 sati, u Otoku u Ulici kralja Petra Krešimira IV, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

65-godišnjak iz Otoka upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Ulice kralja Petra Krešimira IV u smjeru centra Otoka.

Dolaskom do raskrižja s ulicama Zrinskih i Frankopana i kralja Držislava, nastavio je s kretanjem ravno kroz raskrižje i obilježenom pješačkom prijelazu preko kolnika kojemu se nije približavao sigurnosnom brzinom uslijed čega je došlo do udara  vozila u tijelo pješaka, 73-godišnjaka, koji je prelazio kolnik.

Od zadobivenih ozljeda 73-godišnjak je preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Protiv 65-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.


Savjetujemo sve sudionike u prometu da posebnu pozornost usmjere na opreznije kretanje prometom u razdobljima kada je vidna percepcija najzahtjevnija – u sumrak i u svitanje.

Tada se preklapa prirodna svjetlost i ulična rasvjeta; obrise elemenata u prostoru teže je pravovremeno zamijetiti, posebice pješake zbog čega se preporuča kretanje smanjenom brzinom.  

Vozači moraju biti svjesni kako je oku potrebno određeno vrijeme prilagodbe pri izmjeni različito osvjetljenih dijelova prometnica, čega pješaci također nisu svjesni i ugroženi su, bez obzira na sveprisutnu modernu prometnu signalizaciju.

Svi sudionici u prometu mogu na svom primjeru odgovornog samozaštitnog ponašanja za vrijeme sudjelovanja u prometu znatno utjecati na sprječavanje stradavanja osoba u prometu.


 

Stranica