Načelnik PU vukovarsko-srijemske pohvalio je dosljedan i predan rad djelatnika Policijske uprave te suradnicima zahvalio na suradnji i potpori u radu

Svim djelatnicama i djelatnicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske čestitamo Dan policije i našeg zaštitnika Svetog Mihovila!

Galerija PU vukovarsko-srijemska


Policijska uprava vukovarsko-srijemska je danas, 26. rujna 2022. godine, u Smještajno-obučnom centru granične policije „Spačva“ prigodnim programom obilježila nadolazeći Dan policije i našeg zaštitnika Svetog Mihovila (29. rujna).
 
Policijski posao je izuzetno zahtjevan i odgovoran, iziskuje policajke i policajce s visokom razinom znanja, snalaženja i reagiranja u svim situacijama, često onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga poštujemo i cijenimo one koji taj posao obavljaju savjesno, stručno i profesionalno, jer za nas nema isprika i nemogućnosti – uvijek smo tu, to je naš posao, to radimo i to se od nas očekuje.  Aktualna pandemija koronavirusa, porast kriminaliteta i novonastali oblici kriminaliteta, motiv su nam da se u borbu s tim upustimo bez kompromisa i mi ćemo to učiniti.
 
Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, neposredno ispred zgrade policijske uprave, te blagoslovom i zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.
 
Potom je naš uvijek srdačan i svekolik, policijski kapelan Ivan Begović, je u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima služio zahvalnu Svetu misu za sve poginule, nestale i preminule djelatnike Policijske uprave vukovarsko-srijemske, na kojoj su sudjelovali i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Cvjetnjak iz Vinkovaca i primili blagoslov.
 
Svečanost smo nastavili u smještajno-obučnom centru granične policije „Spačva“ gdje je načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske mr.sc. Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice i poklone  15  policijskih službenika za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti te  5  državnih službenika za postignute iznadprosječne rezultate rada.
 
Skupnu pohvalnicu za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske dodijelio je šestorici policijskih službenika Mobilne jedinice granične policije – Istok.
 
Naposljetku, načelnik Policijske uprave dodjeljuje posthumno zahvalnicu policijskom službeniku Josipu Paveliću koji nas je nakon teške bolesti napustio prije mjesec dana.
 
Svoje obraćanje prisutnima načelnik mr.sc Fabijan Kapular završio je čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima još jednom naglasivši kako je sigurnost građana naš najvažniji zadatak i obaveza.
 
Svim djelatnicama i djelatnicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske čestitamo Dan policije i našeg zaštitnika Svetog Mihovila!

Stranica