Policija pronašla vozilo i vozača kojeg se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao biciklist

Muškarac je uhićen, a vozilo i bicikl prevezeni u prostor policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, utvrđeno je kako nepoznati vozač, krećući se nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom državne ceste D-55, nije prilagodio brzinu kretanja gustoći prometa te dolaskom pred ulaz u Vinkovce, prednjim desnim dijelom vozila, bez uporabe radne kočnice, naletio na zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnji biciklist iz Privlake i pritom na sebi imao reflektirajući prsluk. Nakon udara, nepoznati vozač, bez zaustavljanja radi pružanja pomoći biciklistu, nastavlja s kretanjem u smjeru Vinkovaca.

Uslijed posljedica udara, biciklist je preminuo na mjestu događaja.

U 22 sata u Vinkovcima policijski službenici pronašli su vozilo i muškarca kojeg se sumnjiči da je izazvao ovu prometnu nesreću. Muškarac je uhićen, a vozilo i bicikl prevezeni u prostor policije radi provođenja daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu uhićenika utvrđena je prisutnost alkohola od 1,40 g/kg te opojne droge amphetamin. Glede utvrđivanja koncentracije alkohola u krvi i prisutnosti opojnih droga u trenutku prometne nesreće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije izuzeti su uzorci krvi i urina.
 

Stranica