Vikend izvješće prometne policije

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. listopada, 10 vozača zatečeno je u upravljanju vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu, a najveća zabilježena koncentracija iznosi 2,19 g/kg

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 15. do 17. listopada, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Jučer, 17. listopada oko 17,35 sati, u Ivankovu, u Ulici Gorjani, 49-godišnjak iz Ivankova je, upravljajući osobnim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,67 g/kg, uslijed neopreznog pretjecanja vozila, udario u osobno vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera kretanja, a kojim je upravljala 32-godišnjakinja iz Vrbice. U prometnoj nesreći 49-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

U Ceriću je, pak, istog dana oko 12 sati, 36-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,13 g/kg, izgubio nadzor nad vozilom u ulici A. Stepinca, zahvatio travnatu površinu, udario u stablo te potom u pješački otok, da bi se vozilom zaustavio udarom u obiteljsku kuću. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, kao i putnica u vozilu, 22-godišnjakinja iz Vinkovaca.

U Vinkovcima je, također u nedjelju, 17. listopada, oko 13,50 sati u Ulici J. Kozarca, 41-godišnjak s područja Općine Drenje, upravljajući osobnim vozilom neopreznom vožnjom unatrag udario u tijelo pješaka, 71-godišnjaka iz Vinkovaca, koji se kretao kolnikom. U prometnoj nesreći 71-godišnjak je lakše ozlijeđen. 

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Cerni, na cesti Bobota-Vera, na Graničnom prijelazu Županja, na Graničnom prijelazu Bajakovo, u Županji, Gunji i Borovu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,19 g/kg zabilježena je kod 58-godišnjeg vozača u Vukovaru. Prema četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su tijekom vikenda 36 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Protekli tjedan, od 11. do 17. listopada, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, prometna policija provela je preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Policijski službenici kontrolirali su, prije svega, prijevoz opasnih tvari, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostala kaznena djela i prekršaje.

Tijekom tog razdoblja, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske obavili su nadzor 70 teretnih vozila i 2 autobusa, prema čijim vozačima je, temeljem utvrđenih prekršaja, primijenjeno ukupno 28 represivnih mjera.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica