Osumnjičenom za tešku tjelesnu ozljedu određen istražni zatvor

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru osumnjičenom odredio mjesec dana istražnog zatvora

Foto: Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, koji je otprije poznat policiji po istim ili sličnim kaznenim djelima, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ u svezi čl. 87. st. 21. Kaznenog zakona (zločin iz mržnje).

Sumnja se da je 19-godišnjak 9. prosinca oko 15,30 sati u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru hladnim oružjem, tzv. bokserom, zadao udarac 19-godišnjaku u predjelu glave te ga na taj način teže ozlijedio. Ozlijeđeni je prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

Policijski službenici su obavili hitne dokazne radnje očevid, pretrage i neposredno prepoznavanje osobe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 19-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“. Također, zbog posjedovanja hladnog oružja kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda, a koje je policija privremeno oduzela, 19-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Sudac istrage odredio je osumnjičenom 19-godišnjaku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, te je jučer, 10. prosinca predan u Zatvor u Osijeku.

Drugoj uhićenoj muškoj osobi, uručen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (neposjedovanje osobne iskaznice) te je pušten na slobodu.


 

Stranica