Aktivnosti policije povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske provele su online interaktivne radionice sa 136 učenika prvih razreda vinkovačke srednje škole

Foto: Ilustracija

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti provedbom raznih preventivno-represivnih aktivnosti nastoji se upozoriti javnost na problem ovisnosti i potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv svih oblika sredstava ovisnosti.

U želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece i mladih, vukovarsko-srijemska policija i ove godine provodi aktivnosti tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, no ove godine zbog situacije s virusom Covid-19 aktivnosti s učenicima provode se on-line.

U okviru nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske provele su u periodu od 8. do 10. prosinca I. komponentu nacionalnog preventivnog projekta.

Online interaktivne radionice provedene su sa 136 učenika prvih razreda Srednje Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe droga”.

On line predavanje organizirano je u suradnji s pedagoginjom škole, putem komunikacijske platforme Microsoft Teams, koristeći se informatičkom opremom škole.


 

Stranica