Iako oboljeli od virusa Covid-19, prekršili mjeru kućne izolacije radi obavljanja uobičajenih poslova

Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti, protiv 34-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnesene su kaznena prijava i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti

Foto: Illustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalistička istraživanja nad 34-godišnjakinjom i 64-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti  iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, unatoč tomu što joj je prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta iz razloga što je bila pozitivna na virus Covid-19, 34-godišnjakinja je u prijepodnevnim satima 2. prosinca napustila mjesto prebivališta u Vukovaru i došla u prostorije Centra za socijalnu skrb u Županijskoj ulici u Vukovaru. Na taj način, dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu, odnosno zaposlenike i druge građane u Centru za socijalnu skrb.

Također, 64-godišnjak je 4. prosinca u jutarnjim satima napustio adresu prebivališta u Petrovcima, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bio pozitivan na virus Covid-19, te došao u stanicu za tehnički pregled vozila na području Vukovara radi produljenja registracije vozila. Na taj način, doveo je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bio u kontaktu.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 34-godišnjakinje i 64-godišnjaka podnesene su kaznena prijava i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.
 

Stranica