Zadržavanje u zatvoru zbog višestruke vožnje bez vozačkog ispita

Proveden je žurni prekršajni postupak pred Općinskim sudom u Vinkovcima, koji je  35-godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru, u trajanju 15 dana.

Foto: ilustracija

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Tordinci).
 
Iako je najavljen pojačani angažman policije na utvrđivanju prekršaja u cestovnom prometu, pojedinci i na dalje krše prometne propise za koje su predviđene najveće novčane kazne ili kazna zatvora.
            Tako je 29. siječnja, oko 11,40 sati u Vinkovcima, u ulici Hansa Dietricha Genschera, u kontroli prometa zatečen 35-godišnjak iz Ivankova, koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka.
Nadzorom je utvrđeno kako vozač nije koristio sigurnosni pojas za vrijeme upravljanja vozilom i da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.
S obzirom na zapriječenu novčanu kaznu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna, za prekršaj za koji je počinitelj već kažnjavan a prijetila je i opasnost da nastavi sa činjenjem prekršaja, 35-godišnjak je uhićen. Proveden je žurni prekršajni postupak pred Općinskim sudom  u Vinkovcima, koji je  35-godišnjaku odredio zadržavanje u zatvoru, u trajanju 15 dana.
 
            Kako bi sankcionirali nedopušteno ponašanje u prometu na cestama, najteže prekršaje i prekršaje koji za posljedicu imaju događanje prometnih nesreća, policijski službenici i nadalje će intenzivno nadzirati poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, prisutnost alkohola u organizmu vozača, korištenje sigurnosnog pojasa i nedopušten način korištenja mobitela.
 


 

Stranica