Pronađeni dijelovi pušaka, velika količina streljiva, topovsko zrno...

Tijekom proteklog vikenda na području Pu vukovarsko-srijemske zabilježeno je nekoliko pronalazaka i dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari.

Foto: ilustracija

U službenim prostorijama Policijske ispostave Markušica, osoba koja je željela ostati anonimna, dragovoljno je predala 20 komada streljiva za automatsku pušku.  
Po dojavi 43-godišnjaka iz Vukovara kako je kod Bršadina, između mjesnog groblja i farme, pronašao odbačenih više dijelova oružja i veću količinu streljiva, postupao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Utvrđeno je kako se radi dijelovima tri automatske puške CZ M-70, 12 spremnika za automatsku pušku i 1000 komada puščanog streljiva.
Prilikom uređenja šljivika koji se nalazi između mjesnog groblja i farme u Bršadinu, 43-godišnjak iz Vukovara pronašao je 300 komada pučanog streljiva.
U Sotinu, u ulici B. Jelačića, prilikom izvođenja zemljanih radova, djelatnik vukovarske komunalne tvrtke pronašao je topovsko zrno 100 MM.
 
Pronađena i dragovoljno predana oružja i minsko-eksplozivne tvari pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.
 
Policija savjetuje….
 
Podsjećamo građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije. 
 
Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih obilježja, preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.
 

 

Stranica