Policajci uručili pohvalnicu posebnom dječaku

Policijski službenici su Nikolino iznenađenje dugo pripremali; kontaktirali su njegovu bivšu i sadašnju učiteljicu odnosno razrednicu, njegovu obitelj, najbliže obiteljske prijatelje, nastavničko vijeće

Foto: PU vukovarsko-srijemska


Pravo iznenađenje jednom posebnom dječaku prošlog su petka, pripremili policijski službenici Policijske postaje Vukovar. Nikola Nikšić, hrabri mali Vukovarac, učenik petog razreda Osnovne škole Blage Zadre u Vukovaru, već se nekoliko godina bori sa zloćudnom bolešću, no, unatoč oscilacijama u zdravstvenom stanju, vedar duh i dobro raspoloženje nikada ga nisu napuštali.
Policijski službenici su Nikolino iznenađenje dugo pripremali; kontaktirali su njegovu bivšu i sadašnju učiteljicu odnosno razrednicu, njegovu obitelj, najbliže obiteljske prijatelje, nastavničko vijeće…I svi su strogo čuvali tajnu da se sprema iznenađenje za Nikolu, i to u školi.

U petak su tako policijski službenici, u pratnji prijatelja Nikoline obitelji, prekinuli nastavu i pozvali Nikolu, s isprikom da trebaju nešto razgovarati s njim. Nikola  je zbunjeno izašao iz klupe, no, kada je ugledao nasmiješene policajce, ruku punih darova, i začuo glasan pljesak svih okupljenih, znao je kako ga očekuje nešto lijepo. I zaista su lijep dar Nikoli uručili policajci- posebnu pohvalnicu, svojevrsno priznanje za snagu i hrabrost u dugogodišnjoj borbi za ozdravljenje. No, pohvalnice za potporu ovom posebnom dječaku uručili su i Nikolinoj bivšoj učiteljici i sadašnjoj razrednici. Učenicima 5. b razreda policajci su podijelili preventivne letke, primjerene njihovoj dobi, a dobru atmosferu „začinili“ su i slasticama, koje su zajedno pojeli.
Nikola se od srca zahvalio policajcima i svima koji su učinili da taj dan zaista bude poseban. Policajci su, pak, Nikoli poželjeli još snage u medicinskim terapijama koje ga očekuju.
 

Stranica